Lyžování s protézou ProCarve

Letošní zima začínajícím amputovaným lyžařům opravdu přeje – příroda připravila úžasné podmínky sněhové, Konto Bariéry zajistilo ideální podmínky materiální.

Nadace totiž našemu sdružení darovala celý lyžařský set Ottobock ProCarve pro stehenní amputáře a další dva sety pro bércové.

A my tak můžeme rozjet nový projekt „Půjčovna lyžařského vybavení ProCarve“. Jak můžeš vidět na fotce, první vlaštovky už vše otestovaly a nemáš se tedy čeho bát – nezáleží na tom, jestli bylo před amputací lyžování tvojí vášní nebo to bude první zkušenost.

Zde na našich stránkách se během příštích dnů objeví nová sekce „Půjčovna lyžařského vybavení ProCarve“. V ní najdeš „Formulář pro zapůjčení lyžařských protéz“, a pokud chceš skočit do lyží, jednoduše nám ho vyplníš a my se ti na základě zadaných údajů ozveme a domluvíme potřebné náležitosti. Žádná věda :-)

Jen je tu ale jedno malé „ale“. Lyžování je nádherný sport plný pohybu a rychlosti. A jak každý lyžař ví, aby se vše vyladilo, je potřeba kvalitního servisu. Tak jako musíš mít seřízené vázání a nabroušené hrany, tak i taková lyžařská protéza potřebuje svou přípravu, nastavení a údržbu. Je tedy potřeba vše nejdříve prokonzultovat s protetikem a s ním i celý systém poprvé nastavit.

No a kdyby sis s něčím nevěděl či nevěděla rady (nebo si nevěděl rady tvůj protetik), můžeš kontaktovat Hanku Kohutovou, se vším ti ráda pomůže. Kontakt na ní najdeš ve spodní části každé stránky.

Doufáme tedy za nás, za nadaci Konto Bariéry i za firmu Ottobock, že se necháš zlákat a že ti najeté kilometry s ProCarvem přinesou nezapomenutelný zážitek.

Tvá NoFoot parta