Dívka s amputovanou nohou skončila v Miss Italia na třetím místě

Osmnáctiletá Italka Chiara Bordiová se navzdory svému postižení rozhodla splnit si sen a přihlásila se do soutěže krásy Miss Italia

Ke svému překvapení se dívka, která přišla ve 13 letech o nohu při dopravní nehodě, dostala až do finálové trojky Miss Italia. Na sociálních sítích se ovšem nedočkala jen gratulací, ale i nenávisti, informovala v úterý agentura AFP.

Bordiová ze středoitalské Tarquinie se prosadila v konkurenci dalších 31 uchazeček o titul italské královny krásy. Stejně jako její soupeřky i ona musela absolvovat promenádu v plavkách, během které bylo jasně poznat, že má místo levé nohy protézu.


Poté, co skončila na třetím místě, se na sociálních sítích v Itálii dočkala gratulací, ale i nenávistných komentářů. Už během dní před soutěží jí lidé vyčítali, že se do soutěže probojovala nikoli navzdory svému postižení, ale díky tomu, že je "mrzák". "Mě chybí noha, vám ale chybí srdce a mozek," odpověděla Bordiová na jeden z nenávistných komentářů.


Se třetím místem byla podle italských médií osmnáctiletá dívka naprosto spokojená. V soutěži Miss Italia, která se letos konala již po devětasedmdesáté, jí prý vůbec nešlo o to, aby zvítězila, ale o to, aby lidem ukázala, "že život je vždy krásný".

ZDROJ: Novinky.cz